56-os emlékhely Szóládon

Tisztelt Ünneplő Egybegyűltek!

A 2016-os évet, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából,  Magyarország kormánya 1956-os emlékévvé nyilvánította.

Az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázatot írt ki, melynek témája az 1956-os forradalom és szabadságharc  hőseinek és az áldozatainak emléket állító „Büszkeségpontok”  létrehozása.

Ezen a pályázaton indult egyesületünk, a Szóládi Kulturális Egyesület, 1956-os emlékhely kialakítása Szóládon címmel, mely pályázat sikeres volt, 3,5 mFt támogatási összeget nyert el az egyesület.

”A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.” Köszönet érte!

Köszönetemet fejezem ki az emlékhely tervezőjének, kivitelezőjének, minden szakembernek a pontos és szakszerű munkát, az együttműködést, a szűkre szabott határidő betartását.

Köszönöm minden szolgálattevőnek a mai ünnepi műsorban való részvételt.

Még számos köszönet hangozhatna el, hiszen sok-sok folyamatból áll össze egy új emlékmű állítása, az ünnepi műsor elkészítése, megszervezése.

Mindenkinek köszönet, aki segítette, hogy mostantól Szóládon  is lehet ’56-os emlékmű, ahol méltóképpen ünnepelhetünk és emlékezhetünk azokra a hősökre, áldozatokra, akik életüket adták a szabadságért, akik példát mutattak hazaszeretetből, becsületből, bátorságból mindannyiunk számára.

Kedves Szóládiak! Egy picinyke térrel, egy emlékművel megint szépült településünk, óvjuk, vigyázzunk rá, hogy sok-sok évig ünnepelhessünk, emlékezhessünk e helyen.

Szólád, 2016. október 23.                                  Nagy Dániel Lászlóné

                                                                           az egyesület elnöke