„Büszkeségpontok” pályázatról tájékoztató


A 2016-os évet, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából,  Magyarország kormánya 1956-os emlékévvé nyilvánította.

Az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány pályázatot írt ki, melynek témája az 1956-os forradalmat és szabadságharcot, valamint a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és az áldozatoknak emléket állító „Büszkeségpontok”  létrehozása.

A pályázat célja, hogy a hősökre emlékező un. „Büszkeségpontok” létrehozásával hozzájáruljanak a társadalmi emlékezet ébren tartásához,  valamint a közös értékeken, múlton és kultúrán  alapuló magyar közösségi identitás erősítéséhez.

Ezen a pályázaton indult a Szóládi Kulturális Egyesület, 1956-os emlékhely kialakítása Szóládon címmel, mely pályázat sikeres volt, 3,5 mFt támogatási összeget nyert el az egyesület.

”A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.”

A pályázat előfinanszírozott, a pályázattal beadott költségvetés és  pénzügyi terv az irányadó, attól eltérni nem lehet.

A támogatott összeget 2016. október 15-ig lehet felhasználni.

Támogató folyamatosan ellenőrizheti kedvezményezettet, a munkálatok alakulását, a dokumentumokat.

Az ünnepélyes átadás és az ünnepi műsor 2016. október 23-án de. 9 órakor kezdődik a Faluházban, az ünnepi beszédet Witzmann Mihály országgyűlési képviselő tartja,  a műsor után a Turul parkban sor kerül az emlékmű leleplezésére és a koszorúzásra.

Szólád, 2016. október 01.                         Nagy Dániel Lászlóné elnök